• е (гл.) камен (прид.)
  • има (гл.) камен (прид.)
  • вика (гл.) камен (прид.)
  • заобиколи (гл.) камен (прид.)
  • изодува (гл.) камен (прид.)
  • изрезбари (гл.) камен (прид.)
  • мете (гл.) камен (прид.)
  • помине (гл.) камен (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК