• преземе (гл.) енергичен (прид.)
  • види (гл.) енергичен (прид.)
  • ечи (гл.) енергичен (прид.)
  • зафати (гл.) енергичен (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК