• бев (гл.) писател (имн.)
 • биде (гл.) писател (имн.)
 • бил (гл.) писател (имн.)
 • дефинира (гл.) писател (имн.)
 • западне (гл.) писател (имн.)
 • избере (гл.) писател (имн.)
 • каже (гл.) писател (имн.)
 • нарече (гл.) писател (имн.)
 • одговара (гл.) писател (имн.)
 • оживее (гл.) писател (имн.)
 • пожали (гл.) писател (имн.)
 • поздрави (гл.) писател (имн.)
 • праша (гл.) писател (имн.)
 • проектира (гл.) писател (имн.)
 • рече (гл.) писател (имн.)
 • сака (гл.) писател (имн.)
 • си (гл.) писател (имн.)
 • сме (гл.) писател (имн.)
 • сонува (гл.) писател (имн.)
 • спомне (гл.) писател (имн.)
 • стане (гл.) писател (имн.)
 • станува (гл.) писател (имн.)
 • сте (гл.) писател (имн.)
 • сум (гл.) писател (имн.)
 • теши (гл.) писател (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи