• мие (гл.) песок (имн.)
 • бранува (гл.) песок (имн.)
 • гледа (гл.) песок (имн.)
 • голта (гл.) песок (имн.)
 • допира (гл.) песок (имн.)
 • има (гл.) песок (имн.)
 • испрска (гл.) песок (имн.)
 • истресе (гл.) песок (имн.)
 • копа (гл.) песок (имн.)
 • крцка (гл.) песок (имн.)
 • лета (гл.) песок (имн.)
 • насмевне (гл.) песок (имн.)
 • најде (гл.) песок (имн.)
 • подига (гл.) песок (имн.)
 • растопува (гл.) песок (имн.)
 • рони (гл.) песок (имн.)
 • станува (гл.) песок (имн.)
 • сум (гл.) песок (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК