• свика (гл.) овчар (имн.)
 • бев (гл.) овчар (имн.)
 • биде (гл.) овчар (имн.)
 • бил (гл.) овчар (имн.)
 • гледа (гл.) овчар (имн.)
 • загне (гл.) овчар (имн.)
 • заоди (гл.) овчар (имн.)
 • знае (гл.) овчар (имн.)
 • најде (гл.) овчар (имн.)
 • одговори (гл.) овчар (имн.)
 • оди (гл.) овчар (имн.)
 • се (гл.) овчар (имн.)
 • скорне (гл.) овчар (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи