• има (гл.) илјада (имн.)
 • живее (гл.) илјада (имн.)
 • бил (гл.) илјада (имн.)
 • види (гл.) илјада (имн.)
 • гледа (гл.) илјада (имн.)
 • гони (гл.) илјада (имн.)
 • дава (гл.) илјада (имн.)
 • даде (гл.) илјада (имн.)
 • забележува (гл.) илјада (имн.)
 • знае (гл.) илјада (имн.)
 • иде (гл.) илјада (имн.)
 • извади (гл.) илјада (имн.)
 • излее (гл.) илјада (имн.)
 • минува (гл.) илјада (имн.)
 • може (гл.) илјада (имн.)
 • напише (гл.) илјада (имн.)
 • нема (гл.) илјада (имн.)
 • обедини (гл.) илјада (имн.)
 • одмрси (гл.) илјада (имн.)
 • побара (гл.) илјада (имн.)
 • прати (гл.) илјада (имн.)
 • провери (гл.) илјада (имн.)
 • расцветува (гл.) илјада (имн.)
 • рече (гл.) илјада (имн.)
 • сака (гл.) илјада (имн.)
 • умира (гл.) илјада (имн.)
 • чека (гл.) илјада (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК