• довика (гл.) абраш (имн.)
  • извика (гл.) абраш (имн.)
  • изусти (гл.) абраш (имн.)
  • рече (гл.) абраш (имн.)
  • свика (гл.) абраш (имн.)
  • сум (гл.) абраш (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК