• бев (гл.) отиде (гл.)
 • сум (гл.) отиде (гл.)
 • си (гл.) отиде (гл.)
 • сте (гл.) отиде (гл.)
 • бил (гл.) отиде (гл.)
 • боли (гл.) отиде (гл.)
 • дознае (гл.) отиде (гл.)
 • има (гл.) отиде (гл.)
 • пробуди (гл.) отиде (гл.)
 • свирка (гл.) отиде (гл.)
 • слугува (гл.) отиде (гл.)
 • слуша (гл.) отиде (гл.)
 • сме (гл.) отиде (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК