• бев (гл.) исчезне (гл.)
  • би (гл.) исчезне (гл.)
  • мига (гл.) исчезне (гл.)
  • постои (гл.) исчезне (гл.)
  • сум (гл.) исчезне (гл.)
  • чини (гл.) исчезне (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК