• приспособи (гл.) кон (предл.)
  • приспособи (гл.) на (предл.)
  • приспособи (гл.) во (предл.)
  • приспособи (гл.) за (предл.)
  • приспособи (гл.) од (предл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи