• пресели (гл.) во (предл.)
  • пресели (гл.) кај (предл.)
  • пресели (гл.) на (предл.)
  • пресели (гл.) за (предл.)
  • пресели (гл.) од (предл.)
  • пресели (гл.) под (предл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК