• плука (гл.) густ (прид.)
  • плука (гл.) затворен (прид.)
  • плука (гл.) илјаден (прид.)
  • плука (гл.) несварен (прид.)
  • плука (гл.) разбушавен (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК