• плука (гл.) во (предл.)
  • плука (гл.) на (предл.)
  • плука (гл.) по (предл.)
  • плука (гл.) врз (предл.)
  • плука (гл.) за (предл.)
  • плука (гл.) кон (предл.)
  • плука (гл.) пред (предл.)
  • плука (гл.) спроти (предл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК