• отиде (гл.) еден (прид.)
 • отиде (гл.) задоволен (прид.)
 • отиде (гл.) уверен (прид.)
 • отиде (гл.) цел (прид.)
 • отиде (гл.) ваков (прид.)
 • отиде (гл.) вчерашен (прид.)
 • отиде (гл.) горен (прид.)
 • отиде (гл.) долен (прид.)
 • отиде (гл.) друг (прид.)
 • отиде (гл.) негов (прид.)
 • отиде (гл.) пијан (прид.)
 • отиде (гл.) радосен (прид.)
 • отиде (гл.) човеков (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК