• отиде (гл.) во (предл.)
 • отиде (гл.) на (предл.)
 • отиде (гл.) кај (предл.)
 • отиде (гл.) до (предл.)
 • отиде (гл.) со (предл.)
 • отиде (гл.) по (предл.)
 • отиде (гл.) в (предл.)
 • отиде (гл.) кон (предл.)
 • отиде (гл.) без (предл.)
 • отиде (гл.) од (предл.)
 • отиде (гл.) накај (предл.)
 • отиде (гл.) зад (предл.)
 • отиде (гл.) под (предл.)
 • отиде (гл.) за (предл.)
 • отиде (гл.) над (предл.)
 • отиде (гл.) пред (предл.)
 • отиде (гл.) преку (предл.)
 • отиде (гл.) при (предл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК