• отиде (гл.) бев (гл.)
  • отиде (гл.) бега (гл.)
  • отиде (гл.) води (гл.)
  • отиде (гл.) заканува (гл.)
  • отиде (гл.) нема (гл.)
  • отиде (гл.) остава (гл.)
  • отиде (гл.) пере (гл.)
  • отиде (гл.) почне (гл.)
  • отиде (гл.) пресече (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК