• личи (гл.) дека (сврз.)
  • личи (гл.) да (сврз.)
  • личи (гл.) и (сврз.)
  • личи (гл.) или (сврз.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК