• личи (гл.) на (предл.)
  • личи (гл.) во (предл.)
  • личи (гл.) како (предл.)
  • личи (гл.) кај (предл.)
  • личи (гл.) од (предл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК