• личи (гл.) човек (имн.)
 • личи (гл.) дете (имн.)
 • личи (гл.) збор (имн.)
 • личи (гл.) име (имн.)
 • личи (гл.) камшик (имн.)
 • личи (гл.) луѓе (имн.)
 • личи (гл.) планина (имн.)
 • личи (гл.) селце (имн.)
 • личи (гл.) солза (имн.)
 • личи (гл.) сон (имн.)
 • личи (гл.) тајна (имн.)
 • личи (гл.) тело (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК