• личи (гл.) таков (зам.)
  • личи (гл.) тој (зам.)
  • личи (гл.) некој (зам.)
  • личи (гл.) себеси (зам.)
  • личи (гл.) јас (зам.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК