• качи (гл.) на (предл.)
  • качи (гл.) во (предл.)
  • качи (гл.) по (предл.)
  • качи (гл.) врз (предл.)
  • качи (гл.) до (предл.)
  • качи (гл.) за (предл.)
  • качи (гл.) зад (предл.)
  • качи (гл.) кај (предл.)
  • качи (гл.) низ (предл.)
  • качи (гл.) од (предл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК