• искористи (гл.) таа (зам.)
  • искористи (гл.) оваа (зам.)
  • искористи (гл.) овој (зам.)
  • искористи (гл.) ги (зам.)
  • искористи (гл.) таков (зам.)
  • искористи (гл.) тоа (зам.)
  • искористи (гл.) тој (зам.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК