• излезе (гл.) жив (прид.)
 • излезе (гл.) еден (прид.)
 • излезе (гл.) негов (прид.)
 • излезе (гл.) прв (прид.)
 • излезе (гл.) голем (прид.)
 • излезе (гл.) мој (прид.)
 • излезе (гл.) среќен (прид.)
 • излезе (гл.) виновен (прид.)
 • излезе (гл.) висок (прид.)
 • излезе (гл.) вистински (прид.)
 • излезе (гл.) густ (прид.)
 • излезе (гл.) македонски (прид.)
 • излезе (гл.) наивен (прид.)
 • излезе (гл.) нов (прид.)
 • излезе (гл.) сам (прид.)
 • излезе (гл.) средовечен (прид.)
 • излезе (гл.) цел (прид.)
 • излезе (гл.) автоматски (прид.)
 • излезе (гл.) баснословен (прид.)
 • излезе (гл.) бел (прид.)
 • излезе (гл.) блед (прид.)
 • излезе (гл.) важен (прид.)
 • излезе (гл.) возбуден (прид.)
 • излезе (гл.) возбудлив (прид.)
 • излезе (гл.) гологлав (прид.)
 • излезе (гл.) горд (прид.)
 • излезе (гл.) горчлив (прид.)
 • излезе (гл.) должен (прид.)
 • излезе (гл.) друг (прид.)
 • излезе (гл.) задоволен (прид.)
 • излезе (гл.) итар (прид.)
 • излезе (гл.) кутар (прид.)
 • излезе (гл.) лош (прид.)
 • излезе (гл.) мал (прид.)
 • излезе (гл.) млад (прид.)
 • излезе (гл.) модар (прид.)
 • излезе (гл.) незабележан (прид.)
 • излезе (гл.) неповреден (прид.)
 • излезе (гл.) неуспешен (прид.)
 • излезе (гл.) нејзин (прид.)
 • излезе (гл.) ниеден (прид.)
 • излезе (гл.) пристар (прид.)
 • излезе (гл.) свет (прид.)
 • излезе (гл.) себичен (прид.)
 • излезе (гл.) скиселен (прид.)
 • излезе (гл.) смирен (прид.)
 • излезе (гл.) стар (прид.)
 • излезе (гл.) стегнат (прид.)
 • излезе (гл.) толерантен (прид.)
 • излезе (гл.) точен (прид.)
 • излезе (гл.) четврт (прид.)
 • излезе (гл.) јалов (прид.)
 • излезе (гл.) јасен (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК