• излезе (гл.) од (предл.)
 • излезе (гл.) во (предл.)
 • излезе (гл.) на (предл.)
 • излезе (гл.) низ (предл.)
 • излезе (гл.) пред (предл.)
 • излезе (гл.) со (предл.)
 • излезе (гл.) по (предл.)
 • излезе (гл.) до (предл.)
 • излезе (гл.) в (предл.)
 • излезе (гл.) откај (предл.)
 • излезе (гл.) под (предл.)
 • излезе (гл.) кај (предл.)
 • излезе (гл.) над (предл.)
 • излезе (гл.) за (предл.)
 • излезе (гл.) кон (предл.)
 • излезе (гл.) место (предл.)
 • излезе (гл.) меѓу (предл.)
 • излезе (гл.) насред (предл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК