• излезе (гл.) двајца (бр.)
  • излезе (гл.) тројца (бр.)
  • излезе (гл.) два (бр.)
  • излезе (гл.) дванаесет (бр.)
  • излезе (гл.) две (бр.)
  • излезе (гл.) десетина (бр.)
  • излезе (гл.) триесет (бр.)
  • излезе (гл.) триста (бр.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК