• зграби (гл.) дедо (имн.)
  • зграби (гл.) плен (имн.)
  • зграби (гл.) секира (имн.)
  • зграби (гл.) смрт (имн.)
  • зграби (гл.) снег (имн.)
  • зграби (гл.) срце (имн.)
  • зграби (гл.) студешница (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК