• гради (гл.) куќа (имн.)
 • гради (гл.) црква (имн.)
 • гради (гл.) пат (имн.)
 • гради (гл.) ѕид (имн.)
 • гради (гл.) дом (имн.)
 • гради (гл.) кула (имн.)
 • гради (гл.) среќа (имн.)
 • гради (гл.) апартман (имн.)
 • гради (гл.) брана (имн.)
 • гради (гл.) воденица (имн.)
 • гради (гл.) гнездо (имн.)
 • гради (гл.) градба (имн.)
 • гради (гл.) зграда (имн.)
 • гради (гл.) земја (имн.)
 • гради (гл.) катедрала (имн.)
 • гради (гл.) манастир (имн.)
 • гради (гл.) музеј (имн.)
 • гради (гл.) однос (имн.)
 • гради (гл.) партија (имн.)
 • гради (гл.) прашање (имн.)
 • гради (гл.) признавање (имн.)
 • гради (гл.) пруга (имн.)
 • гради (гл.) социјализам (имн.)
 • гради (гл.) спокој (имн.)
 • гради (гл.) споменик (имн.)
 • гради (гл.) стан (имн.)
 • гради (гл.) стапица (имн.)
 • гради (гл.) фабрика (имн.)
 • гради (гл.) хидроцентрала (имн.)
 • гради (гл.) целина (имн.)
 • гради (гл.) ѕидина (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК