• еден (бр.) за (предл.)
 • две (бр.) за (предл.)
 • три (бр.) за (предл.)
 • двајца (бр.) за (предл.)
 • втор (бр.) за (предл.)
 • два (бр.) за (предл.)
 • дваесет (бр.) за (предл.)
 • дванаесетмина (бр.) за (предл.)
 • пет (бр.) за (предл.)
 • седум (бр.) за (предл.)
 • сто (бр.) за (предл.)
 • триесет (бр.) за (предл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК