• два (бр.) камен (имн.)
  • еден (бр.) камен (имн.)
  • три (бр.) камен (имн.)
  • дваесет (бр.) камен (имн.)
  • пет (бр.) камен (имн.)
  • триесет (бр.) камен (имн.)
  • четириесет (бр.) камен (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК