• три (бр.) илјада (имн.)
 • осум (бр.) илјада (имн.)
 • четири (бр.) илјада (имн.)
 • десет (бр.) илјада (имн.)
 • пет (бр.) илјада (имн.)
 • дваесет (бр.) илјада (имн.)
 • триста (бр.) илјада (имн.)
 • шест (бр.) илјада (имн.)
 • две (бр.) илјада (имн.)
 • стотина (бр.) илјада (имн.)
 • триесет (бр.) илјада (имн.)
 • сто (бр.) илјада (имн.)
 • осумдесет (бр.) илјада (имн.)
 • педесет (бр.) илјада (имн.)
 • седумстотини (бр.) илјада (имн.)
 • четириесет (бр.) илјада (имн.)
 • дваесетина (бр.) илјада (имн.)
 • дванаесет (бр.) илјада (имн.)
 • девет (бр.) илјада (имн.)
 • петнаесет (бр.) илјада (имн.)
 • седум (бр.) илјада (имн.)
 • седумдесет (бр.) илјада (имн.)
 • триесетина (бр.) илјада (имн.)
 • шеесет (бр.) илјада (имн.)
 • две-три (бр.) илјада (имн.)
 • двесте (бр.) илјада (имн.)
 • деведесет (бр.) илјада (имн.)
 • десетина (бр.) илјада (имн.)
 • осумнаесет (бр.) илјада (имн.)
 • педесетина (бр.) илјада (имн.)
 • пет-шест (бр.) илјада (имн.)
 • петстотини (бр.) илјада (имн.)
 • тринаесет (бр.) илјада (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК