• дваесетина (бр.) година (имн.)
 • дваесетина (бр.) минута (имн.)
 • дваесетина (бр.) ден (имн.)
 • дваесетина (бр.) чекор (имн.)
 • дваесетина (бр.) километар (имн.)
 • дваесетина (бр.) секунда (имн.)
 • дваесетина (бр.) метар (имн.)
 • дваесетина (бр.) војник (имн.)
 • дваесетина (бр.) илјада (имн.)
 • дваесетина (бр.) луѓе (имн.)
 • дваесетина (бр.) автор (имн.)
 • дваесетина (бр.) амбасадор (имн.)
 • дваесетина (бр.) бар (имн.)
 • дваесетина (бр.) блок (имн.)
 • дваесетина (бр.) девојка (имн.)
 • дваесетина (бр.) дивокоза (имн.)
 • дваесетина (бр.) долар (имн.)
 • дваесетина (бр.) зрно (имн.)
 • дваесетина (бр.) кат (имн.)
 • дваесетина (бр.) книга (имн.)
 • дваесетина (бр.) манлихера (имн.)
 • дваесетина (бр.) милја (имн.)
 • дваесетина (бр.) момче (имн.)
 • дваесетина (бр.) мост (имн.)
 • дваесетина (бр.) овца (имн.)
 • дваесетина (бр.) патент (имн.)
 • дваесетина (бр.) пациент (имн.)
 • дваесетина (бр.) рачка (имн.)
 • дваесетина (бр.) сабја (имн.)
 • дваесетина (бр.) сантиметар (имн.)
 • дваесетина (бр.) село (имн.)
 • дваесетина (бр.) соба (имн.)
 • дваесетина (бр.) стап (имн.)
 • дваесетина (бр.) стапка (имн.)
 • дваесетина (бр.) студија (имн.)
 • дваесетина (бр.) фотелја (имн.)
 • дваесетина (бр.) шише (имн.)
 • дваесетина (бр.) јазик (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи