џбитак м.

џбитак (м.)

- Каков манлија бре ваков здрав прав како џбитак, - рече Коте.
„Будалетинки“ од Мето Јовановски (1973)
Бевме едни мршави како рошки какви што бевме ние тројцата браќа и џбитаци каков што беше Љакето кој личеше на боримечка.
„Крстот камбаната знамето“ од Мето Јовановски (1990)
“, го прашал џвркло џбитак.
„МАРГИНА бр. 19-20“ (1995)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК