јалнаш прил.

јалнаш (прил.)

Јалнаш, не јалнаш, ние вам не ви се предаваме живи.
„Толе Паша“ од Стале Попов (1976)
Јалнаш, бре комито, бре, јалнаш од аскерите, бре, синко, бре.
„Толе Паша“ од Стале Попов (1976)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК