шаит м.

шаит (м.)

А судијата рекл: „Без шаити не бива.“
„Избор“ од Јоаким Крчовски (1814)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК