шавнува несв.

шавнува (несв.)

Уште ми шавнува нивното подзинување и нивното замалено викање: лепче, лепче!
„Пиреј“ од Петре М. Андреевски (1983)
Низ прозорчето што гледа наваму се подава издупчен ќумк и во мигот исфрла клопчиња црн чад. Никој не шавнува од тајфата на Дине.
„Исчезнување“ од Ташко Георгиевски (1998)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи