форсиран прид.

форсиран (прид.)

Според него “селаните беа многу непријателски расположени и бевме принудени да преземаме долги форсирани маршеви без храна и одмор“ што “непотребно ги ослабнуваше партизанските операции“.
„Британските воени мисии во Македонија (1942-1945)“ од Тодор Чепреганов (2001)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК