тегавец м.

тегавец (м.)

Сега бараме иљач: бараме печен праз, бараме тегавец за да му го скине.
„Пиреј“ од Петре М. Андреевски (1983)
Биле начнати, крастите не можеле да им ги излекуваат ни со стопена лој од зајак, ни со лист од тегавец, ни со бајачки.
„Тврдоглави“ од Славко Јаневски (1990)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК