сталинист (м.)

Во еден период беше и сталинист. Дури и напишал ода за Сталин?
„Атеистички музеј“ од Луан Старова (1997)
Новиот човек, сталинист, појавен во регионот на крајот на Втората светска војна, се чувствува посилен од природата.
„Патот на јагулите“ од Луан Старова (2000)
Минаа времињата кога Мајка го спасуваше семејството од бомби, од разните војски во родниот град крај Езерото, од ловците на сталинисти, кога се скараа Тито и Сталин, кога не сакајќи, ја скри сликата на советскиот маршал.
„Ервехе“ од Луан Старова (2006)
На Татко му беше јасно дека беше започнат ловот на домашните сталинисти.
„Ервехе“ од Луан Старова (2006)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК