реплицира св. и несв.

реплицира (св. и несв.)

Ми пријде човекот што ми реплицираше.
„Атеистички музеј“ од Луан Старова (1997)
Масата еуфорично реплицираше: Животот го даваме, Трст не го даваме!
„Амбасади“ од Луан Старова (2009)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК