пожарен прид.

пожарен (прид.)

Му го гледам црното мрсно лице што се отсјајува на сонцето, засилено сега со некоја додатна пожарна светлина.
„Бунар“ од Димитар Башевски (2001)
Пожарен личи на пожарникар. А кривинаш асоцира на возач.
„Филтер Југославија“ од Константин Петровски (2008)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК