плеткање ср.

плеткање (ср.)

Уф, тој Патрокле! Повеќе не би можел да го поднесува неговото бескрајно плеткање.
„Пустина“ од Ѓорѓи Абаџиев (1961)
Нема плеткање со жени, а тоа е голема работа.
„1984“ од Џорџ Орвел (1998)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК