пароксизам м.

пароксизам (м.)

Овде беше на виделина пароксизмот на албанскиот атеизам.
„Атеистички музеј“ од Луан Старова (1997)
Пароксизмот на сталинистичката гротеска ми беше приреден токму во родниот град, при самото минување на истата граница која, пред триесет и седум години, во времето на фашизмот, ја минавме тајно, низ Езерото.
„Ервехе“ од Луан Старова (2006)
Тоа беа мигови на силна, метафизичка слабост кога душевната болка го достигнува својот пароксизам.
„Ервехе“ од Луан Старова (2006)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК