маштина ж.

маштина (ж.)

Врз сите неба небо Од твојата маштина направи На него Непокор да израсне.
„Вардар“ од Анте Поповски (1958)
Поитајте, тискајте се засолнете една грутка Србија - една историја маштина!
„Вардар“ од Анте Поповски (1958)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК