испердуши св.

испердуши (св.)

– "Погледај, кучкана една, ќе го испердушеше сиромашкиот штрк што си е единак," овчарот рекол.
„Силјан штркот“ од Марко Цепенков (1900)
Ако не беше ѝ свикал овчарот Смиле на кучка да го пушти Силјана, ќе го испердушела уште за малце.
„Силјан штркот“ од Марко Цепенков (1900)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК