женкар м.

женкар (м.)

Таа останала во селото и била убавица, а ти ми рече дека дедо ти бил женкар.
„Продавница за љубопитните“ од Мето Јовановски (2003)
Невозможно е најдобриот женкар во селото да се споил со најдобрата женска во селото.
„Продавница за љубопитните“ од Мето Јовановски (2003)
Само женкар никогаш не бил. Тоа не го интересира...“
„Продавница за љубопитните“ од Мето Јовановски (2003)
Жена со две прекрасни деца, за жал разведена и имаше дечко тежок женкар.
„Знаеш ли да љубиш“ од Ивана Иванова Канго (2013)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи