дефицитарен прид.

дефицитарен (прид.)

Беше пријавен во Заводот за невработуење, но неговата професија беше дефицитарна.
„Двоглед“ од Горан Јанкуловски (2011)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК