високонапонски прид.

високонапонски (прид.)

А тогаш — пукнатина сред небото... Високонапонски столб. Како шатка на ражен! Силно искрење.
„Лек против меланхолија“ од Реј Бредбери (1994)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи