веслач м.

веслач (м.)

Скокови на делфини, од студентските дни Delphinus, крици на некогашни веслачи на галии.
„Кловнови и луѓе“ од Славко Јаневски (1956)
Кај нив пловеше чамец со веслач.
„МАРГИНА бр. 4-5“ (1994)