анатемник м.

анатемник (м.)

Каде ви беше умот бре, анатемњаци, кога го сторивте ова!
„Чорбаџи Теодос“ од Васил Иљоски (1937)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК