анатемиса св.

анатемиса (св.)

Уште пред смртта, во 1351 година и двајцата биле отфрлени од црквата како еретици и потоа анатемисани...“
„Потковица на смртта и надежта“ од Миле Неделкоски (1986)
Тогаш ги анатемисаа и тоа им остана до денеска.
„Последниот балкански вампир“ од Дејан Дуковски (1989)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК